Studijski posjet Sloveniji – Projekt ASOO za razvoj kriterija internog sustava razvoja kvalitete i nacionalnih pokazatelja kvalitete

  Novosti         12.12.2022.

Pod okriljem EQAVET@hr. projekta Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ravnatelji i koordinatori odabranih škola iz Republike Hrvatske posjećuju Slovenske škole s ciljem upoznavanja načina provedbe osiguranja kvalitete u slovenskim školama. Škole koje sudjeluju na studijskom putovanju su Turističko-ugostiteljska škola Split, Tehnička škola Slavonski brod, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Škola za primalje Zagreb, Tehnička škola Ruđera Boškovića i Strukovna škola Virovitica.

Studijsko putovanje traje dva dana, 5. i 6. prosinca 2022.

Prvi dan predstavnici hrvatskih škola posjećuju Grm Novo Mesto - center biotehnike in turizma gdje ih uvodnom riječju pozdrava ravnateljica škole, a Mitja Turk, profesor povijesti i koordinator za kvalitetu, upoznaje s načinom provedbe procesa osiguranja kvalitete u njihovoj školi. Ističe kako je važno težište prilikom provedbe osiguranja unutarnje kvalitete staviti na specifična područja koja odgovaraju misiji i viziji ustanove i usredotočiti se na njih i njihov napredak kroz cikluse kvalitete te ne pokušavati ostvariti sve odjednom. Ovaj način naziva sistemom triju ciljeva (system of three goals).

Također polaznicima predstavlja na koji način organizira svoj tim za kvalitetu i koju ulogu igraju pojedini članovi prilikom provedbe procesa samovrjednovanja te stavlja naglasak na slobodan odabir onih aktivnosti, koje dionici smatraju važnima. Svi sudionici imali su priliku postaviti pitanja i sudjelovati na razmjeni iskustava, nakon čega je uslijedio obilazak prostora škole i zajednički ručak

Tijekom drugog dana ravnatelji i koordinatori kvalitete posjećuju Biotehniški center Naklo, školu sa bogatim iskustvom u ostvarivanju međunarodnih projekata. Predstavnici škole i ravnateljica, Andreja Ahčin, upoznaju ravnatelje i koordinatore s njihovim principom rada koji suradnju stavlja u središte svih procesa i projekata unutar ustanove. Kao važan alat za prikupljanje povratnih informacija predlažu upitnike. Ističu važnost kvalitetnog tima za pisanje projekata. Koordinatori i ravnatelji zatim ponovno imaju priliku postaviti pitanja te razmijeniti iskustva i predstaviti škole iz kojih dolaze. Razmjena kontakata otvara mogućnost buduće suradnje i ostvarenja partnerstva, što nas iznimno raduje.

Nakon studijskog posjeta svi će ravnatelji i koordinatori podnijeti izvješće ASOO i pomoću
prikupljenih informacija i iskustava zajedno nastaviti raditi na razvoju nacionalnih pokazatelja
kvalitete za koji su zaduženi ravnatelji te kriterija internog sustava razvoja kvalitete za što su zaduženi koordinatori za kvalitetu.

 

Tihomir Halužan, mag. educ. philol. germ.

Koordinator samovrjednovanja Strukovne škole Virovitica

 

Za učenike


Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće