Službeno završena provedba projekta Postani poduzetnik budućnosti – budi E-poduzetnik

  Novosti         22.04.2016.

Završnom konferencijom u školskoj knjižnici Strukovne škole službeno je završila provedba projekta Postani poduzetnik budućnosti - budi E-poduzetnik.

Naša je škola jedna od 28 strukovnih škola u Republici Hrvatskoj kojoj je odobren projekt u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II.

Bespovratna sredstva, odobrena u ovom projektu, potječu iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH i za naš projekt ona su iznosila 1.397.386,67 kuna.

Provedba projekta je trajala godinu dana, a Strukovna škola je bila nositelj projekta. Projektni partneri našoj školi su bili Srednja škola Marka Marulića Slatina, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i Plava tvornica d.o.o.

Uspješnosti projekta su pridonijeli i VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i osnivač škole - Virovitičko-podravska županija.

Ciljevi projekta su uspješno ostvareni. I učenici i nastavnici su kroz projektne aktivnosti uspjeli poboljšati teorijska i praktična znanja o poduzetništvu i samozapošljavanju (osnivanju malih obiteljskih poslova, ruralnog gospodarstva i osnivanju i vođenju vlastite tvrtke, korištenju znanja o elektroničkom poslovanju i sl.). Ovim dugoročno stečenim znanjima i vještinama želi se, u konačnici, potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje mladih poduzetnika.

Glavna projektna aktivnost bila je edukacija za naše učenike usmjerenja ekonomist i komercijalist, studente Visoke škole i nastavnike ekonomske grupe predmeta. Osim edukacija, organizirana su studijska putovanja u London i Ljubljanu kao primjeri dobre prakse i još niz drugih aktivnosti te nabava opreme za modernizaciju nastavnog procesa. Dakle, ovim projektom nastojali smo modernizirati postojeće kurikulume u obrazovnom sektoru ekonomije, trgovine i poslovne administracije izvjestila je nazočne Gordana Kovač, koordinatorica za edukaciju nastavnika.

Na završnoj konferenciji su sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, ravnateljicu naše škole Pavica Biondić-Ivanković i predstavnici partnera u projektu: predstavnica Visoke škole Virovitica Željka Kadlec, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Darko Špoljarić te predstavnik Plave tvornice Virovitica Matej Sudar. 

 

 

Za učenike


Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće