Slastičar

  Upisi         21.05.2025.

🍰 Voliš slatko? Uživaš u pravljenju kolača, torti i deserata?

🎂 Postani Slastičar – kreativno i slatko zanimanje koje traje 3 godine!

👩‍🍳 U školi učiš kako pripremiti sve – od kremastih kolača do čokoladnih čuda.

🎓 Praksa je ključ! Radit ćeš u pravim slastičarnama i hotelima.

🍩 Usvajaš znanja o receptima, dekoraciji i higijeni u pripremi hrane.

🌍 Posao te čeka – u slastičarnama, restoranima ili čak na kruzerima!

✨ A možda jednog dana otvoriš i svoju slastičarnicu?

 

Sara Malek osvojila zlatnu medalju na Državnom natjecanju WorldSkills

Sara Malek osvojila zlatnu medalju na Državnom natjecanju WorldSkills

Jesen u gradu

Jesen u gradu - 75 metara dugačka štrudla od jabuka

 

Slastičari se zapošljavaju u obrtničkim radionicama (slastičarnicama) i u kuhinjama ugostiteljskih poduzeća. Mogu raditi i u industrijskoj proizvodnji slastica. Slastičari izrađuju kolače, kreme, sladoled i ostale slastice.

Tijekom školovanja upoznati su s mnogim tradicionalnim receptima, ali i s najnovijim trendovima u slastičarstvu. Stječu znanja o održavanju osobne higijene, čistoće i urednosti radnog prostora i ispravnom čuvanju i skladištenju namirnica i gotovih proizvoda.

Nakon 5 godina radnog iskustva slastičari mogu polagati majstorski ispit, a mogu nastaviti školovanje i na višim školama.

 

Obvezni strukovni moduli

1. razred

  • Zaštita na radu
  • Komunikacijske vještine
  • Higijena i ekologija
  • Organizacija rada u ugostiteljstvu
  • Procesi obrade namirnica
  • Temeljne vještine u ugostiteljstvu
  • Matematika u struci

2. razred

  • Strani jezik u struci
  • Tehnologija izrade slastica
  • Slastice od tijesta
  • Slastice od smjesa
  • Slastice od krema
  • Oblikovanje, ukrašavanje i serviranje slastica

3. razred

  • Osnove poduzetništva i marketinga u gastronomiji
  • Primjena računalstva u ugostiteljstvu
  • Složene slastice od tijesta
  • Ledene i složene slastice od krema
  • Oblikovanje, ukrašavanje i serviranje kompleksnih slastica

 

Izborni strukovni moduli

2. razred

  • Hrvatske tradicijske slastice
  • Konfitiranje, dehidriranje i želiranje u slastičarstvu

3. razred

  • Klasične svjetske slastice
  • Čokolada i proizvodi od čokolade
  • Dekoriranje u slastičarstvu
  • Alternativna prehrana
  • Kreativnost i inovativnost
  • Restoranski deserti

Za učenike


Državna matura

Školska godina 2023/2024

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - drugi rok 

Ispitni katalozi za državnu maturu

Potvrde o položenim ispitima drugoga roka državne mature se preuzimaju kod ispitnog koordinatora u petak, 20. 9. 2024. godine u 10:00 sati.

 

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće