Francusko slastičarstvo vječna je inspiracija, a tome govore u prilog brojni francuski deserti koji su osvojili svijet i pronose se stoljećima.
U Strukovnoj školi Virovitica održana je radionica na temu „Francuske slastice od hrustavog tijesta (Pâte à choux)“. Ovu zanimljivu edukaciju održala je Ružica Šošić nastavnica slastičarstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, koja se dodatno usavršavala u okviru projekta RCK VirtuOS na pariškoj akademiji Le Cordon Bleu. Sudionicima edukacije strukovnim nastavnicima kuharstva i slastičarstva, te učenicima koji se obrazuju za zanimanje slastičar predstavljene su i opisane slastice koje su potom samostalno izrađivali.
Za ovu prigodu i izradu odabrane su najukusnije slastice poput čokoladnih eklera, raspucane princes krofne punjene chantilly kremom s mascarpone sirom i limetom, moderne verzije tradicionalnog paris brest kolača, male profiterole s šećernim kuglicama i dekoracija od lješnjaka.
Sudionici radionice izrazili su zadovoljstvo prenesenim znanjem koje će primjenjivati u daljnjem radu u nastavi.