Pâte à choux

Novosti   |   07.12.2021.
Francusko slastičarstvo vječna je inspiracija, a tome govore u prilog brojni francuski deserti koji su osvojili svijet i pronose se stoljećima.
U Strukovnoj školi Virovitica održana je radionica na temu „Francuske slastice od hrustavog tijesta (Pâte à choux)“. Ovu zanimljivu edukaciju održala je Ružica Šošić nastavnica slastičarstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, koja se dodatno usavršavala u okviru projekta RCK VirtuOS na pariškoj akademiji Le Cordon Bleu. Sudionicima edukacije strukovnim nastavnicima kuharstva i slastičarstva, te učenicima koji se obrazuju za zanimanje slastičar predstavljene su i opisane slastice koje su potom samostalno izrađivali.
Za ovu prigodu i izradu odabrane su najukusnije slastice poput čokoladnih eklera, raspucane princes krofne punjene chantilly kremom s mascarpone sirom i limetom, moderne verzije tradicionalnog paris brest kolača, male profiterole s šećernim kuglicama i dekoracija od lješnjaka.
Sudionici radionice izrazili su zadovoljstvo prenesenim znanjem koje će primjenjivati u daljnjem radu u nastavi. 

Za učenike


Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo

Za nastavnike


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.