Kulinarska radionica - Mediteranska kuhinja

  Novosti         09.03.2023.

U srijedu 8. ožujka 2023. g. u Strukovnoj školi Virovitica održana je kulinarska radionica na temu mediteranske kuhinje. Radionica se održavala u sklopu projekta VirtuOS koji se provodi pod vodstvom RCK - Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, a u kojem je Strukovna škola Virovitica partner.

Učenici i nastavnici imali su priliku pod vodstvom iskusnog kulinarskog chefa Nikše Bobana iz Visoke škole Aspira usvojiti znanja o posebnostima mediteranskih namirnica i pripravljanju jela od njih. Radionici su se pridružili i nastavnici Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači.

Vještim kulinarskim rukama nastavnika i učenika pripremljena su ukusna jela - juha od zelenih maslina s feta sirom i redukcijom prošeka, rižot od karameliziranog koromača i krema od dimljene burate, tuna u saur na divljoj rikuli sa sušenim rajčicama i kolač od limuna, koja su nakon radionice poslužena u restoranu Strukovne škole Virovitica.

Ova vrijedna znanja učenici i nastavnici moći će primijeniti u budućem radu te tako obogatiti svoje kulinarsko iskustvo.

 

Za učenike


Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće