Lidija C., koja je nedavno obilježila dvadesetu godišnjicu završetka školovanja za kuhara u našoj Strukovnoj školi Virovitica, jučer je navratila do 2.e razreda i praktikuma Kuharstva želeći ohrabriti učenike za usvajanje teorijskih spoznaja i praktičnih vještina.
Nakon nekoliko početnih sezona na moru, radila je u restoranu nedaleko Virovitice. Nedavno se zaposlila u kuhinji osnovne škole i bavi se kuhanjem jela za mlade konzumente – učenike.
- Ostvario mi se davni san, radim u školskoj kuhinji! - kaže gospođa Lidija.
Pa nastavlja:
- U Strukovnoj školi Virovitica dobila sam 80 % od onog što mi je trebalo za rad u kuhinji. Ostalo ovisi o tebi i tvojoj volji koliko želiš učiti i raditi.
Imala je i nekoliko savjeta za naše učenike:
- Budite aktivni. Nemojte se umoriti u učenju. Treba imati vjere u sebe i isprobavati recepte. Ne bojte se pogrešaka. Valja probati. Prihvatite kritike. Važno je imati i dobar tim s kojim radite. Uvijek ima kolega koji će podijeliti s vama svoje znanje. Ne zaboravite na to kad budete u prilici pa podijelite spoznaje s nekim mlađim u kuhinji.
Učenicima je govorila i o prehrani školske djece, HACCAP-u, organizaciji rada kuhinje, školskim jelovnicima i omiljenim jelima školaraca.
Na kraju im je poručila:
- Ostanite u svojoj zemlji. Tu ste najpotrebniji. U svojoj zemlji najviše vrijedite!
Zbog zanimljive predavačice ovaj put mladi kuhari jedva su čuli zvono za veliki odmor.
#strukovnaskolavirovitica #ssv
ponedjeljak | ne radimo |
utorak | 10:00 - 15:00 |
srijeda | 10:00 - 15:00 |
četvrtak | 10:00 - 15:00 |
petak | 10:00 - 15:00 |
subota | ne radimo |
nedjelja i blagdani | ne radimo |