JEZIK KAO ZAČIN USPJEŠNE KOMUNIKACIJE

  Novosti         23.05.2025.

U današnjem svijetu, gdje informacije putuju brže nego ikad, sposobnost kvalitetnog razgovora postaje vrlo važna. Upravo zato, učenici 1.d sa svojom profesoricom Hrvatskog jezika Ivanom Kućan sudjelovali su u radionici pod nazivom „Recept za uspješan razgovor“.
Kroz zabavne i kreativne zadatke, učenici su pokušali zamisliti razgovor kao jelo – s receptom, sastojcima i tajnim začinima. Neki su dodali dvije žlice razumijevanja, drugi prstohvat strpljenja, a svi su se složili oko jedne ključne stvari – bez jezika, kao glavnog začina, nema ni pravog razgovora.
Radionica je pokazala da komunikacija nije samo vještina, nego i umjetnost – ona koja traži pažnju, trud i empatiju. Učenici su kroz timski rad naučili kako riječi mogu povezati ljude, ali i kako lako mogu postati prepreka ako ih ne koristimo pažljivo.
Učenje kroz metaforu, osmijeh i suradnju – recept koji vrijedi primijeniti i izvan učionice. A svi koji žele, mogu se i sami okušati u pripremi ovih neobičnih, ali vrlo korisnih jezičnih „delicija“ – recepti su jednostavni, a rezultati uvijek korisni!

Za učenike


Državna matura

Školska godina 2023/2024

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - drugi rok 

Ispitni katalozi za državnu maturu

Potvrde o položenim ispitima drugoga roka državne mature se preuzimaju kod ispitnog koordinatora u petak, 20. 9. 2024. godine u 10:00 sati.

 

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće