Godišnja konferencija i natjecanje AEHT u Tallinnu u Estoniji

  Projekt RCK         10.11.2021.

Od 1.- 6. studenog 2021. održavala se 34. po redu godišnja konferencija i natjecanje AEHT (European association of hotel and tourism schools) europskog udruženja ugostiteljskih i turističkih škola članica u Tallinnu u Estoniji.

Ovo prestižno natjecanje okupilo je preko 500 učenika, nastavnika i ravnatelja iz 19 zemalja članica koje se odvijalo u 10 turističkih i ugostiteljskih disciplina: Barista, Coctail, Culinary Art, Decathlon, Front Office, Hospitality Management, Pastry, Restaurant Service, Tourist Destination i Wine Service.

Naši učenici uz mentorstvo svojih nastavnika struke pokazali su iznimno znanje i stručnost i ponosno su predstavljali naš RCK UTŠO u čak pet disciplina. Samo natjecanje odvijalo se na način da su organizirani timovi koje su činili učenici iz različitih zemalja i govornih područja uz korištenje engleskog jezika kao službenog.

U disciplini Pastry (Slastičarstvo) – desert u modernom stilu na temu torte od mrkve i sira, natjecala se Beyoncé Angelina Pandurević, učenica 3. s razreda smjer slastičar pod mentorstvom nastavnice struke Marine Majdenić.

U disciplini Tourist destination (Turistička destinacija) – Promocija grada Tallinna, sjevera Estonije i otoka, natjecala se Lucija Gajić, učenica 4. f razreda smjer hotelijersko-turistički tehničar pod mentorstvom nastavnice struke Lucije Zbiljski.

U disciplini Culinary Art (Kuharstvo) – priprema sendviča, toplog predjela i glavnog jela za tri osobe,  natjecao se Karlo Kljajić, učenik 3. d razreda smjer kuhar pod mentorstvom nastavnice struke Spomenke Dundović.

U disciplini Wine Service (Posluživanje vina) - organoleptički opis -  kušanje tri vina na slijepo; uparivanje vina i hrane te posluživanje, natjecao se Fabijan Hajba učenik 4. h razreda smjer turističko-hotelijerski komercijalist uz mentorstvo nastavnika struke Robertina Marinjaka.

U disciplini Front Office (Poslovanje recepcije hotela) – pisana provjera općeg znanja recepcijskog poslovanja, prijem gosta uz problemske i neočekivane scenarije, odgovor na prigovor uz poslovno dopisivanje, natjecala se Dora Konstantinović učenica 4. c razreda smjer turističko-hotelijerski komercijalist iz partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci uz mentorstvo nastavnice struke Mirjane Jakšić.

Rezultat natjecanja zlatna je medalja koju je osvojio Fabijan Hajba u disciplini Wine service!

Naši učenici i nastavnici su na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju imali izvrsnu priliku za razmjenu iskustva sa školama koje obrazuju u ugostiteljstvu i turizmu te povezivanje i suradnju s učenicima i nastavnicima iz različitih država, jezika i kultura.

Za učenike


Državna matura

Školska godina 2023/2024

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - prvi rok

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - drugi rok 

Ispitni katalozi za državnu maturu

 

Obavijest za učenike

Obavještavamo Vas da svi učenici odmah nakon objave rezultata državne mature u prvom roku školske godine 2023./2024. danas 10.7.2024. u 12:00 sati neće moći vidjeti svoje listove za koncept ispita iz Hrvatskog jezika i ispita iz Matematike. Molimo Vas da informirate učenike da će uvid u skenirane knjižice koncepta biti omogućen danas nakon 20:00 sati na korisničkim stranicama učenika. Svi ostali materijali koji su temelj za eventualno ulaganje prigovora (listovi za odgovore, listovi ocjenjivača i ispitne knjižice) bit će u potpunosti vidljivi prilikom objave rezultata.Dostupnost skeniranih ispitnih knjižica za koncepte ne dovodi u pitanje točnost prikazanih rezultata.

 

Obavijest za učenike

Svjesni smo problema bodovanja zatvorenog dijela ispita na ispitima Fizike, Informatike i Engleskog jezika - dio čitanje koji zahvaća dio učenika i radimo na sustavnom rješavanju problema. Molimo Vas da zamolite učenike za strpljenje jer ćemo uskoro ažurirati bodove i ocjene na ispravno stanje.

 

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće