EXPLORE AND LEARN

  Projekt Explore and Learn         10.05.2022.

U Strukovnoj školi Virovitica, dana 09. svibnja.2022., u sklopu projekta „EXPLORE AND LEARN gastronomic tradition sharing, knowledge“ održane su radionice na temu somelijerstva za nastavnike turizma i ugostiteljstva. Na ovoj radionici pridružila nam se i srednja škola iz Kapošvara. Samu radionicu su održali stručni nastavnici sektora turizma i ugostiteljstva iz Strukove škole Virovitica Ivan Jurišić i iz srednje škole Kapošvara Lajoš Horvath. Radionica je bila zanimljiva jer se kroz radionicu moglo čuti koja su vina i područja u Hrvatskoj poznata i kojim se vinima Hrvatska ponosi te kako ih dobiva kroz sami proces berbe, proizvodnje te kako ih njeguje. Isto tako smo mogli čuti sa susjedne strane Mađarske koje su vrste vina kod njih poznata, čime se ponose i tijek procesa kod proizvodnje njihovih vina, na koje ih načine njeguju i time mogli razmijeniti iskustva i znanja o vinima. Na samoj radionici je sudjelovao vlasnik vinarije Vineda iz Vukosavljevice Damir Kaša, koji nam je govorio o domaćoj autohtonoj sorti graševina po kojoj je naš kraj poznat. Isto tako je predstavio svoje najbolje proizvode i samu vinariju Vineda. Veliko nam je zadovoljstvo bilo organizirati radionice iz somelijerstva i time razmijeniti stečena znanja i iskustva sa srednjom školom iz Kapošvara. I ovim putem se još jednom zahvaljujemo našem prevoditelju Istvanu Karacsonyi kojim nam je puno pomogao kod prevođenja i u komunikaciji s nastavnicima iz srednje škole Kapošvar.

 

#somelijerstvo #exploreandlearn #wine #strukovnaskolavirovitica #ssv

Interreg

Za učenike


Državna matura

Školska godina 2023/2024

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - drugi rok 

Ispitni katalozi za državnu maturu

Potvrde o položenim ispitima drugoga roka državne mature se preuzimaju kod ispitnog koordinatora u petak, 20. 9. 2024. godine u 10:00 sati.

 

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće