U Strukovnoj školi Virovitica, dana 09. svibnja.2022., u sklopu projekta „EXPLORE AND LEARN gastronomic tradition sharing, knowledge“ održane su radionice na temu somelijerstva za nastavnike turizma i ugostiteljstva. Na ovoj radionici pridružila nam se i srednja škola iz Kapošvara. Samu radionicu su održali stručni nastavnici sektora turizma i ugostiteljstva iz Strukove škole Virovitica Ivan Jurišić i iz srednje škole Kapošvara Lajoš Horvath. Radionica je bila zanimljiva jer se kroz radionicu moglo čuti koja su vina i područja u Hrvatskoj poznata i kojim se vinima Hrvatska ponosi te kako ih dobiva kroz sami proces berbe, proizvodnje te kako ih njeguje. Isto tako smo mogli čuti sa susjedne strane Mađarske koje su vrste vina kod njih poznata, čime se ponose i tijek procesa kod proizvodnje njihovih vina, na koje ih načine njeguju i time mogli razmijeniti iskustva i znanja o vinima. Na samoj radionici je sudjelovao vlasnik vinarije Vineda iz Vukosavljevice Damir Kaša, koji nam je govorio o domaćoj autohtonoj sorti graševina po kojoj je naš kraj poznat. Isto tako je predstavio svoje najbolje proizvode i samu vinariju Vineda. Veliko nam je zadovoljstvo bilo organizirati radionice iz somelijerstva i time razmijeniti stečena znanja i iskustva sa srednjom školom iz Kapošvara. I ovim putem se još jednom zahvaljujemo našem prevoditelju Istvanu Karacsonyi kojim nam je puno pomogao kod prevođenja i u komunikaciji s nastavnicima iz srednje škole Kapošvar.
#somelijerstvo #
Školska godina 2023/2024
Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - drugi rok
Ispitni katalozi za državnu maturu
Potvrde o položenim ispitima drugoga roka državne mature se preuzimaju kod ispitnog koordinatora u petak, 20. 9. 2024. godine u 10:00 sati.
ponedjeljak | ne radimo |
utorak | 10:00 - 15:00 |
srijeda | 10:00 - 15:00 |
četvrtak | 10:00 - 15:00 |
petak | 10:00 - 15:00 |
subota | ne radimo |
nedjelja i blagdani | ne radimo |