Dekonstrukcija tradicionalnih jela Istre i Dalmacije

  Novosti         05.04.2022.

U praktikumu kuharstva naše škole u petak, 1. travnja 2022. godine, bilo je veoma dinamično i mirisno. Regionalni centar kompetentnosti i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, u suradnji sa Strukovnom školom Virovitica, ugostili su dvoje predavača: Miroslava Balažića i Mariju Bošnjak. Uz profesorice kuharstva Sanju Bodalija-Mikšić i Ljubicu Mihaljević voditelji su zainteresiranim učenicima 3.d (turističko-hotelijerski komercijalisti) i 2.f razreda (konobari, slastičari) održali radionicu Dekonstrukcija tradicionalnih jela kroz putovanje okusima i mirisima Dalmacije i Istre.

Učenici su bili upoznati sa karakteristikama i poviješću Istarske i Dalmatinske kuhinje. Usvojili su znanja i vještine u izradi sljedećih jela: foccacia, skradinska torta, srdele na savor, pašticada s prilogom od krumpirovog tijesta, brudet s krem palentom, salata Dalmatinka, sladoled od orašastih plodova i suhih grožđica, bubble čokolada sa maslinovim uljem te splitska torta.

Voditelji radionica primjenjivali su kreativne metode u nastavi pri pripremi i serviranju jela.

Tako je ovaj korizmeni petak u školi donio mirise posne Istre i Dalmacije.

#tradicionalnajela #Istra #Dalmacija #kuharstvo #Regionalnicentarkompetentnosti #UgostiteljskoturističkaškolaOsijek #turistickohotelijerskikomercijalist #konobar #slasticar #strukovnaskolavirovitica #ssv

Za učenike


Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće