Turističko-hotelijerski komercijalist

Strukovna škola Virovitica   |   01.09.2011.
  • Mogućnost zapošljavanja u ugostiteljskim poduzećima (hotelima, pansionima, kampovima i dr.), obrtničkim i privatnim ugostiteljskim radnjama.
  • Radi na pripremanju i posluživanju hrane i pića, radi na poslovima banket-managera, organizira rad u kuhinji i restoranu, sastavlja dnevni jelovnik, dogovara i organizira domjenke, svečane ručkove, brine o prezentaciji i promidžbi restorana, brine o estetskom izgledu jela i uređenju prostora i sl.
  • Nakon završetka školovanja uz položenu državnu maturu postoji mogućnost upisa na visoka učilišta.
  • Za dobro obavljanje posla poželjne su organizacijske sposobnosti, komunikativnost, kultura u ophođenju s ljudima, odgovornost i sl. Zdravstvene kontraindikacije su oštećenje lokomotornog sustava, kožne bolesti, govorne smetnje, oštećenje sluha, epilepsija.
NASTAVNI PREDMET 1. god 2. god 3. god 4. god
I. ZAJEDNIČKI DIO        
Hrvatski jezik 3 3 3 3
Povijest 2 2 - -
Politika i gospodarstvo - - 2 -
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2 2
Etika / Vjeronauk 1 1 1 1
Ukupno zajednički dio 8 8 8 6
II. POSEBNI STRUČNI DIO        
Strani jezik I. 3 3 3 3
Strani jezik II. 3 3 2 2
Gospodarska matematika 3 3 2 2
Računalstvo 2 2 - -
Poslovna psihologija s komunikacijom - - 2 -
Biologija s higijenom i ekologijom 2 - - -
Turistički zemljopis - - 1 1
Povijest hrvatske kulturne baštine - - 2 -
Gospodarsko pravo - 2 - -
Poslovno dopisivanje 1 1 - -
Računovodstvo i kontrola - - - 2
Statistika - - 2 -
Knjigovodstvo - - 2 2
Organizacija poslovanja pod. u  ugost. 2 2 2 2
Osnove turizma 2 - - -
Promet i putničke agencije - - - 2
Marketing u turizmu - - - 2
Recepcijsko poslovanje - - - 2
Poznavanje robe i prehrana 2 2 - -
Ugostiteljsko posluživanje 2 3 3 3
Kuharstvo 3 4 4 4
Ukupno posebni stručni dio 25 25 25 27
Praktična nastava        
- tjedno 3 3 3 3
- ljetna 182 182 182 -
Sveukupno 36 36 36 36
Ukupno godišnje 1260 1260 1260 1152

Za učenike


Državna matura

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo

Za nastavnike


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.