Konobar

Strukovna škola Virovitica   |   01.09.2011.
  • Poslovi konobara su posluživanje hrane i pića u ugostiteljskim objektima. Konobarsko zanimanje uključuje i druge poslove vezane uz posluživanje gostiju, kao što su postavljanje stolova i njihovo pospremanje nakon upotrebe te ispostavljanje računa i naplata usluga. Tijekom školovanja konobari stječu i druge vještine važne za ovo zanimanje kao što su komunikacijske vještine i uljudno ophođenje s gostima.
  • Konobarsko je zanimanje deficitarno pa se osposobljeni konobari, osobito oni koji su završili trogodišnje školovanje, zapošljavaju vrlo lako. Vrlo je velika potražnja za konobarima u turistički razvijenim područjima i u turističkoj sezoni.
  • Nakon 2 godina iskustva u struci mogu se prijaviti za polaganje majstorskog ispita pri obrtničkim komorama. Postoji mogućnost nastavka školovanja u obrazovanju odraslih npr. za turističko-hotelijerskog komercijalistu. Time su otvorene mogućnosti daljnjeg obrazovanja uz položenu državnu maturu na višim i visokim učilištima.
NASTAVNI PREDMET 1. god 2. god 3. god
Hrvatski jezik 3 3 3
Povijest 2 - -
Politika i gospodarstvo - - 2
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2
Vjeronauk/Etika 1 1 1
Strani jezik I 3 3 3
Strani jezik II 2 2 3
Gospodarska matematika 2 2 2
Računalstvo 2 1 -
Povijest hrvatske kulturne baštine - - 2
Biologija s higijenom i ekologijom
2 - -
Poslovna psihologija i komunikacija - 2 -
Osnove turizma
2 - -
Turistička geografija Hrvatske - 2 -
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća - 2 2
Marketing u turizmu - - 1
Kuharstvo - 2 -
Ugostiteljsko posluživanje 5 5 6
Poznavanje robe i prehrana 2 2 1
Praktična nastava
 - u ugostiteljkom objektu (tjedno)
 - stručna praksa (ljetna)


8
182


8
182
8

 

Za učenike


Državna matura

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo

Za nastavnike


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.