Gradu na dar: Mikeške jestvine

Projekt Mikeški jestvenik   |   Lj. M., foto icv.hr  |  16.08.2017.

U nedjelju 13. kolovoza 2017. godine u sklopu programa „ROKOmaštaonica“ i manifestacije Rokovo 2017. od 18 sati predstavljen je jedan od mogućih povijesnih menua iz projekta Mikeški jestvenik.

Posjetiteljima u atriju palače Pejačević ostat će u sjećanju mirisna pašteta od čvaraka (Mikeška pašteta) uobličena poput popularnog kolača mađarice. Oni koji su je kušali, ponovno su došli za štand. Pa ponovo. Pa s prijateljima…

Ljubitelje vina i domaće noje nije trebalo nagovarati na kušanje juhe od bijele noje: uživali su u kremastom okusu, harmoniji koja izvorno potječe iz obližnjih vinograda. Nisu odoljeli ni znatiželjnici. Djeci nismo nudili ovu juhu.

Hern poheraj jest debeljko dragocjenog sadržaja skriven u poznatoj smjesi: svinjski mozak obaren, pirjan na luku i masti, izmiješan s panadom, punjen u kajzericu i omotan bečkim omotom te pohan u domaćoj svinjskoj masti! Gospodski pohanac svakako zaslužuje mjesto na budućim virovitičkim jelovnicima.

Paradajz kolač iz stare bilježnice bake naše Ivanke Mrkšić privlačio je rajskim crvenilom i listićem sušene rajčice.

Edukativni materijal o normativu za paštetu od čvaraka, pripremljenu i dijeljenu zainteresiranim posjetiteljima, suvremeni je didaktički poticaj za izradu neodoljive paštete i kod kuće.

 

Formula uspješne prezentacije:

3 suradnice (iz tri institucije) + sredstva MT + manifestacija Rokovo + 20 sati rada u kuhinji uoči predstavljanja + začin: Ljubav! + dolazak iskrenih posjetitelja.

Rezultat: nahranili smo dobrodušne posjetitelje i uživali u njihovoj radosti pri kušanju naših jela.

 

 

Pokazali smo da želimo ponosnu i tradicijsku, iskrenu i virovitičku gastronomiju. Nadamo se budućim ukusnim suvenirskim jestvinama i kvalitetnim gastro prezenterima našega grada, a što proizlaze iz projekta „Mikeški jestvenik“.

Za učenike


Državna matura

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo

Za nastavnike


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.